MINEL Koncern A.D. (MINEL CONCERN, joint stock company) je osnovan 1948. godine. Od tih dana pa sve do danas, generacije ljudi predanih ideji stalnog otkrivanja novih mogućnosti i nadilaženja uobičajnog, izgradilo je kompaniju čije ime i delatnost daju novu dimenziju rečima projektovanje i inženjering. Jer biti inženjer u doslovnom prevodu znači biti dovitljiv.

MINEL brzo po formiranju postaje vodeći sistem u svojoj struci u Jugoslaviji. Naš razvoj je u dugom periodu predstavljao sinonim za razvoj elektro-energetskih i termo-energetskih sistema u državi. Ne postoji termo-elektrana na prostorima bivše Jugoslavije bez MINEL-ove opreme.

Svih ovih godina ime MINEL prerasta u brend na prostorima od Bliskog i Dalekog Istoka, bivšeg Sovjetskog Saveza, Afrike, Latinske i Severne Amerike i po celoj Evropi. Iza nas stoje stotine uspešno završenih projekata u preko 70 država na 5 kontinenata.

Kada se ova ostvarenja i takav način razmišljanja spoje sa opštim, tehničkim i svaki drugim napretkom – tada dobijamo današnji MINEL Koncern sa svojom grupom povezanih firmi. A današnji MINEL Koncern je moderna kompanija, organizovana kao akcionarsko društvo i među vodećim je u Srbiji i regionu.

Sve informacije vezane za bitna događanja, održane sednice, donete Odluke i informacije o finansijskim izveštajima, pogledajte u rubrici "Izveštaji".