MINEL Koncern A.D. (MINEL CONCERN, joint stock company) sa svojom grupom povezanih kompanija, koje imaju aktivnosti u širokom spektru poslova, pre svega projektovanje, inženjering, dizajn, proizvodnja opreme, konstrukcija elektrana i industriskih objekata itd. – je savršen partner za savremeno poslovanje na najrazilčitijim tržištima.

Kompanije MINEL grupe deluju u okviru 3 osnovna segmenta na tržištu:

  • ELEKTRO-ENERGETIKA I OPREMA
  • TERMO-ENERGETIKA I OPREMA
  • PROCESNA I PREHRAMBENA INDUSTRIJA

Zahvaljujući svom bogatom iskustvu i referencama, MINEL-ov cilj je visok tehnološki razvoj, pre svega u kategorijama el. energetskih transformatora i pogonskih generatora.

Stalna programska i tehnološka nadgradnja, uz inovativnost i saradnju sa naučnim institutima i sopstvenim razvojnim centrima, čini da se MINEL u savremenom biznisu pojavljuje kao inženjering sistem za kompletne energetske i industriske objekte.

Značaj sopstvenog iskustva i stalna povezanost sa eminentnim međunarodnim korporacijama čini MINEL sistemom koji sprovodi sve etape posla – od ideje, projektovanja, rekonstrukcije i modernizacije, do predaje postrojenja „ključ u ruke“, i odavno je prerastao granice domaćeg i regionalnog tržišta.

Naše usluge obuhvataju takođe i konsalting, izradu investicionih programa i biznis planova, idejnih i glavnih projekata i druge investiciono-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih objekata za proizvodnju, prenos, distribuciju, razvod i korišćenje električne energije.

MINEL je neizbežan partner u izgradnji mnogih infrastruskturnih objekata u Srbiji.

Prilagođavajući se novim uslovima poslovanja realizovali smo mnoge projekte.

Značajno smo uključeni u realizaciju esencijalnih i dugoročnih projekata u Srbiji, kao što su:

  • Program modernizacije i revitalizacije elektro-energetskog sistema
  • Program obnove železnice
  • Program konstrukcije modernih pruga i metroa
  • Konstrukcije gasovoda
  • Izgradnja postrojenja za prehrambenu industriju
  • Projektovanje i proizvodnja industiske opreme za zaštitu životne sredine.

Sve ove karakteristike postavljaju MINEL sa svojom grupom povezanih kompanija među liderske korporativne sisteme u evropskom kontekstu.

Sve informacije vezane za bitna događanja, održane sednice, donete Odluke i informacije o finansijskim izveštajima, pogledajte u rubrici "Izveštaji".